Tarieven

Dieetadvisering zit in de basisverzekering

Vergoeding vanuit uw zorgverzekering
In 2019 wordt dieetbehandeling tot drie uur per jaar per persoon vergoed vanuit de basisverzekering. Dieetbehandeling vanuit de basisverzekering wordt verrekend met het verplicht eigen risico van €385,- per jaar. Voor kinderen tot 18 jaar geldt geen eigen risico. Na deze drie uur kan eventueel een beroep gedaan worden op de aanvullende verzekering. Het is per aanvullende verzekering verschillend hoeveel vergoeding hierin is opgenomen. U kunt in uw verzekeringspolis of op de zorgwijzer lezen of u recht heeft op extra vergoeding.

Vergoeding vanuit de ketenzorg
Dieetbehandeling kan vergoed worden vanuit de ketenzorg wanneer er sprake is van Diabetes Mellitus, COPD of cardiovasculaire risico’s (o.a. ernstig overgewicht, verhoogde bloeddruk of cholesterolgehalte). Vergoeding vanuit de ketenzorg gaat niet van het verplicht eigen risico af. Uw huisarts of praktijkondersteuner kan u vertellen of u verwezen kunt worden via de ketenzorg.

Behandeltijd
Dieetbehandeling bestaat uit een consult op het spreekuur of een bezoek aan huis en tijd voor bijvoorbeeld het berekenen van de voeding, een dieetvoorschrift en regelen van medische drinkvoeding. Deze tijd wordt “individueel dieetvoorschrift” genoemd. Onderstaand de tijden en de tarieven.

 

DIEETADVIES BURO Someren hanteert de volgende tarieven (inclusief BTW) als de zorgverzekeraar het consult niet vergoed:

Herhalingsconsult
€15,-
  • Per kwartier

     

Herhalingsconsult
€30,-
  • Per half uur

     

Mail contact
Gratis
  • Per beantwoorde consultvraag via e-mailcontact.
    Indien er meer dan 10 minuten tijd nodig is om uw vraag te beantwoorden kunnen kosten in rekening worden gebracht

 

Afspraken die niet tijdig (24 uur van tevoren) afgezegd zijn, worden bij u in rekening gebracht.

Terug naar Vergoeding