Knolselderijsoep

nov 30, 2015
Ans van Gastel

Wat eet jij op deze druilerige maandag?
Hier een recept voor een simpele maaltijdsoep

Knolselderijsoep met knapperige spekjesknolselderij

Ingrediënten: ( 4 personen) 

  • Boter of olijfolie (1 eetlepel)
  • 100 gram magere spekreepjes
  • 1 grote ui
  • 1 laurierblaadje
  • Paar takjes tijm, blaadjes eraf gehaald
  • 1 knolselderij, schoongemaakt en in blokjes
  • 1 liter kippenbouillon (van 1-1,5 bouillonblokje)
  • 100 ml melk

 

Bereidingswijze:
Bak de magere spekreepjes in een grote soeppan tot ze goudbruin en krokant zijn.
Haal de spekreepjes uit de pan en laat deze uitlekken op keukenpapier
Smelt de boter of olijfolie in dezelfde pan en voeg de ui, laurier en de tijm takjes toe en bak dit voor ongeveer 10 minuten zachtjes tot de ui goudbruin begint te kleuren.
Voeg de knolselderij toe en bak deze 2 minuten mee.
Giet de bouillon erbij en lat het geheel ongeveer 10 minuten trekken of tot de knolselderij zacht is. Roer de melk erdoor en breng aan de kook. Verwijder het laurierblad en pureer de soep met een staafmixer tot het glad is.

Serveer met de spekreepjes en wat extra tijm.

 

 

1 Comment. Leave new

Lijkt me erg lekker ga het proberen

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *