Ei Muffin

mei 18, 2016
Ans van Gastel

Ei muffin ei muffin 1

Deze ei muffins met spinazie en paprika zijn erg lekker en simpel te maken! Heerlijk als ontbijtje, tussendoortje, maar ook prima als (aanvulling op je) lunch. Bewaar ze in de koelkast, dan zijn ze zeker 1-2 dagen goed en ook koud zijn ze nog erg smakelijk, dus je kunt ze fijn meenemen als lunch of tussendoortje naar school of werk!

Ingrediënten voor 6-8 muffins:

  • 4 grote eieren
  • 100 ml melk
  • 2 handjes spinazie
  • 1 rode paprika
  • 30 gram geitenkaas
  • 1 theelepel dille
  • 1 theelepel oregano
  • Peper en zout naar smaak

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Snijd de rode paprika in kleine blokjes. Kluts de eieren en voeg melk, dille, oregano, peper en zout toe. Gebruik een muffinbakvorm en vet die in of vul deze met muffinvormpjes. Doe een paar paprikastukjes in het vormpje, scheur de spinazie een beetje klein en verdeel dit ook. Doe de geitenkaas erbij. Vul het vormpje tot ongeveer 3/4 met het eimengsel. Bak in ongeveer 25 minuten goudbruin. Ze komen mooi luchtig uit de oven, maar helaas zakken ze in waar je bij staat. De smaak is er alleen niet minder om. Enjoy ;-)!

Je kunt natuurlijk variëren met andere ingrediënten naar keuze!

No comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *