Courgetti met garnalen

mrt 09, 2016
Ans van Gastel

Een gezonde (koolhydraat arme) maaltijd: Courgetti met garnalen en pesto.

ingrediënten voor 2 personen

  • 2 courgettescourgetti
  • 200 gram garnalen
  • 1/2 citroen
  • 1 avocado
  • 6 handjes basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 40 gram pijnboompitten
  • 60 gram Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peper & zout

Bereidingswijze:

  1. Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan (zonder vet of olie) lichtbruin.
  2. Was de basilicum en snijd de knoflook fijn.
  3. Maal de basilicumblaadjes, knoflook, pijnboompitjes, citroen, avocado en parmezaan tot een glad geheel (bijvoorbeeld met een staafmixer of keukenmachine)
  4. Voeg olijfolie toe tot de gewenste dikte ontstaat en breng de avocado – pesto op smaak met peper en zout.
  5. Bak in olijfolie de garnalen en maak ondertussen van de courgette, courgetti (dit kan met een spirelli of aardappelschiller) bak deze daarna kort even mee.
  6. Voeg de avocado – pesto toe aan de courgetti met garnalen en mengt dit goed door elkaar. Warm het geheel nog even samen op.

 

Eet smakelijk

No comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *