Courgette Lasagne

mei 02, 2016
Ans van Gastel

Courgette lasagne

Een lekker koolhydraat arm hoofdgerecht.De lasagnebladeren worden vervangen door courgette.

Ingrediënten: (voor 2 personen)lasagnes-courgettes

  • 1-1,5 courgette
  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 paprika (groen, rood of geel)
  • 100 gram champignons
  • 200-250 gram mager rundergehakt
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • Handje basilicum
  • Zout en peper naar smaak
  • 50-75 gram ricotta
  • 20 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 50 gram mozzarella
  • 300 gram tomatenblokjes

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 190 graden. Snij de courgette in plakken van 0,5 cm dik. Plaats de courgette plakken op een rooster met bakpapier en besprenkel ze met zout. Bak de courgette 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Terwijl de courgette plakken in de oven zitten kun je beginnen met het maken van de saus.

Neem 1 grote koekenpan en verwarm hierin 1 tl olijfolie. Voeg de knoflook toe en bak deze 1 minuut. Voeg de ui toe en wacht tot deze beginnen te verkleuren. Voeg dan de rest van de gesneden groente toe.

Bak in een ander pan het gehakt rul. Voeg deze daarna toe aan de pan met groente en roer alles goed door elkaar.

Voeg nu de tomatenblokjes toe aan de pan met groente en gehakt en roer goed door. Laat de saus zonder deksel 15-20 minuten sudderen. Ondertussen kan de kaassaus gemaakt worden.

Pak een kom en doe hierin de ricotta, het eiwit en de helft van de Parmezaanse kaas. Meng dit met een garde door elkaar. Voeg ¼ van het kaasmengsel, oregano, basilicum en zout en peper naar smaak toe aan de tomatensaus en meng dit goed. Laat daarna even afkoelen.

Neem een ovenschaal en doe hierin een laagje tomatensaus. Hierboven op een laag met courgette plakken. Besmeer de courgette plakken met het kaasmengsel en besprenkel met wat geraspte Parmezaanse kaas en geraspte mozzarella. Herhaal dit tot de ingrediënten op zijn.

Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en plaatst in de voorverwarmde oven (190 graden). Bak de lasagne 30 minuten met aluminiumfolie afgedekt. Verwijder dan de aluminiumfolie en bak nog eens 10 minuten.

Eet smakelijk.

No comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *